International, Stiri

Ciorba de burtă românească, lăudată în New York Times

Se crede că este cel mai bun remediu după o sesiune de schi

ciorba burta

„Daca a fost vreodata un fel de mancare creat pentru refacerea puterilor dupa schi, acesta este ciorba de burta romaneasca”, scrie un popular blog afiliat New York Times. „O supa bogata, omniprezenta si ieftina”, adauga Seth Kugel, autorul blogului.

Sub numele „Frugal Traveler”, Seth calatoreste in toata lumea cu buget redus si isi povesteste aventurile pe site-ul celebrului ziar american. El a vizitat recent Transilvania, intr-o excursie in care a incercat sa evite raportarea la Dracula. A vizitat Brasovul, Sighisoara, Biertan, Copsa Mare, Castelul Bran si Pelesul si s-a aratat incantat in mod special de Sighisoara si Castelul Peles, dar si de produsele culinare locale, printre care ciorba de burta.

Totusi, Sighisoara a fost revelatia calatoriei. „Sunt foarte pretentios cand vine vorba despre orase medievale inconjurate de ziduri”, scrie Seth Kugel, care a criticat de-a lungul vremii orase ca Dubrovnik sau Eze, ca nefiind altceva decat „piese de muzeu lustruite”.

„Dar, spre deosebire de acele locuri (si e adevarat ceea ce se spune in ghiduri), Sighisoara este cu adevarat un oras medieval viu. Casele, datand din secolele 16-18, sunt in mare parte inca locuite. Cand m-am oprit intr-un loc numit Medieval Cafe pentru o bautura calda de iarna din coacaze negre, am putut auzi copiii care se joaca in curtea scolii vecine”, noteaza scriitorul de travel.

 

blank