Dacian Cioloş i-a dat repede replica lui Liviu Dragnea. A anunțat că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale. A accentuat şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor.

“De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului şi care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. (…) Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor. Pot să le înţeleg că fac aceste jocuri pentru că se pregătesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anunţat că nu mă prezint la alegeri. Eu vreau ca ele să fie organizate cât mai bine”, a spus premierul la Bruxelles într-o discuţie cu jurnaliştii, potrivit Agerpres.

“Din discuţiile informale pe care le-am avut cu partidele legate şi de data alegerilor au fost şi solicitări – “haideţi, anunţaţi data alegerilor cât mai devreme, ca să ştie lumea să se poată pregăti”. Asta am făcut”, a spus prim-ministrul.

Dragnea tocmai îl și amenințase pe Dacian Cioloș cu repercusiuni de ordin juridic, dacă nu se conformează intereselor PSD.