Featured, Politic

Ciolacu susține că deputatul PSD care a afirmat că va vota Guvernul Orban a fost…emoționat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că decizia deputatului PSD de Cluj Cristina Burciu de a vota pentru învestirea Guvernului Orban este „în primul rând emoţională”. Ciolacu afirmă că din discuţiile pe care le-a avut cu 50 de deputaţi PSD nu mai există astfel de intenţii.

„Îi urez succes. Ştiţi foarte bine că la Cluj au existat nişte probleme în cadrul organizaţiei. Au mai fost doi parlamentari care au mai plecat, au venit. Presupun că este o decizie în primul rând emoţională a doamnei deputat. (…) Din discuţiile avute astăzi cu liderul de grup, dommul Simonis, în jur de 50 de parlamentari am stat de vorbă azi în biroul meu. Din semnalele care sunt, nu există astfel de intenţii”, a declarat, miercuri, în Parlament, Marcel Ciolacu, întrebat despre cum vede anunţul Cristinei Burciu de a vota Guvernul Orban şi dacă mai sunt astfel de intenţii în Partidul Social Democrat.

Deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu anunţă că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, pe motiv că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală.

Cristina Burciu a fost aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele Partidulului Social Democrat, alături de deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu şi senatorul Vasile Ilea.

Ilea a demisionat din Partidul Social Democrat şi s-a înscris în Pro România. Ceilalţi doi deputaţi, Nasra şi Itu, au plecat şi ei la Pro România, dar s-au reîntors în Partidul Social Democrat înaintea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă spunea marţi că nu crede că vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban. Dacă vor exista, să îşi asume public gestul şi apoi să îl explice comunităţilor din care provin, afirma Dăncilă.

Luni, Viorica Dăncilă spunea că toţi parlamentarii din Partidul Social Democrat care vor vota Guvernul Orban vor trăda cei din Partidul Social Democrat şi vor trebui să plece din partid.