Ciolacu și UDMR-iștii nu au venit la Palatul Cotroceni la recepția
Actualitate

Ciolacu și UDMR-iștii nu au venit la Palatul Cotroceni la recepția de Ziua Națională. Ciolacu a anunțat prin intermediul Antena 3 că refuză invitația președintelui

Presedintele PSD Marcel Ciolacu si liderii UDMR nu au fost, joi, la receptia de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Ciolacu a transmis inca din timpul zilei, prin intermediul Antena 3, ca nu va merge la Palatul Cotroceni, „in ciuda faptului ca a primit invitatie in urma cu mai multa vreme”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca romanii au nevoie de progrese cat mai tangibile si imediate pentru cresterea bunastarii si a nivelului de trai si a indemnat autoritatile sa foloseasca toate instrumentele disponibile in acest sens.

„In anii care vor urma mai avem multe de facut pentru a cladi o tara realmente prospera, rezilienta si o voce ferma intr-o lume aflata intr-o perpetua transformare. Cetatenii au, in mod firesc, mari asteptari de la clasa politica, mai ales in aceasta perioada dificila. Ne aflam deja pe un drum plin de schimbari, de reforme, de eforturi de modernizare a statului, a institutiilor, a serviciilor publice si a infrastructurii. Este un proces de durata, pe care eu il vad ireversibil, dar romanii au nevoie de progrese cat mai tangibile si imediate pentru cresterea bunastarii si a nivelului de trai. Tara noastra are la dispozitie fonduri suficiente, prin Planul National de Redresare si Rezilienta si alte programe europene, pentru a produce schimbarile necesare, si indemn autoritatile sa uzeze toate instrumentele disponibile”, a spus seful statului la receptia oferita cu prilejul Zilei Nationale la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca Romania este in prezent un pilon de securitate intr-o zona geopolitica marcata de incertitudine si o tara stabila, care a facut progrese semnificative in ultimii ani, inclusiv reforme consistente in domeniul justitiei.

„Aceasta realitate este recunoscuta si de Comisia Europeana, care a dat unda verde ridicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru tara noastra. Este o noua dovada incontestabila ca Romania se dezvolta accelerat si este un membru puternic al marii familii europene”, a completat presedintele Klaus Iohannis.

Printre cei care participa la receptie se numara premierul Nicolae Ciuca, ministri ai Cabinetului, presedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, patriarhul Daniel, fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu.

blank