Ciolacu
Featured, Politic

Ciolacu, întrebat dacă PSD ar trebui să aibă portofoliile Sănătate şi Energie: Nu vreau să avem discuţii despre ministere / Liderul PSD: În programul de guvernare al PNL erau introduse noi taxe şi vedem cum scoatem acest lucru

Marcel Ciolacu a reiterat faptul că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Întrebat dacă ar trebui să revină social-democraţilor portofoliile Sănătate şi Energie, liderul PSD a precizat că nu vrea să aibă o discuţie despre ministere, însă a văzut că în programul de guvernare PNL prezentat de Nicolae Ciucă sunt introduse noi taxe pe care PSD va vedea cum le scoate.

Ciolacu, întrebat dacă PSD ar trebui să aibă portofoliile Sănătate şi Energie

„M-aţi întrebat deja de trei ori azi dimineaţă şi v-am spus că PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Sunt în domeniul sănătăţii, în momentul acesta, avem pe energie şi din programul de guvernare prezentat de domnul Ciucă, nu ştiu dacă a fost schimbat programul lor de guvernare, erau introduse noi taxe, şi vedem cum scoatem acest lucru”, a explicat joi Marcel Ciolacu.

Chestionat dacă ar fi important ca portofoliile Energie, Sănătate să revină PSD, liderul social-democraţilor a răspuns: „Nu vreau să avem discuţii despre ministere”.

Liberalii se vor vedea joi cu social-democraţii. Marcel Ciolacu a precizat că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. Totodată, PNL nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD.

Florin Cîţu şi delegaţia PNL au avut întrevedere miercuri cu Dacian Cioloş şi echipa USR pentru a discuta despre refacerea coaliţiei de guvernare. USR a transmis că nu ar accepta în continuare ca Florin Cîţu să fie în continuare premier şi Cioloş a transmis că PNL trebuie să spună foarte clar că doreşte din nou o astfel de coaliţie, înainte de a demara negocierile. De cealaltă parte, premierul interimar s-a arătat optimist şi a precizat că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, joi la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00, informează Administraţia Prezidenţială.