Marcel Ciolacu, vicepreședinte al PSD și președintele Camerei Deputaților, a spus că, după trecerea moțiunii de cenzură, PSD ar trebui să treacă o perioadă de reformă internă care să-i asigure un scor bun la viitoarele alegeri locale și parlamentare. Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu a dat vina pentru căderea Guvernului Dăncilă pe „foști colegi” care s-au aliat cu Băsescu, Orban și Barna.

„Astăzi, cu largul sprijin al foștilor noștri colegi de la PSD care au preferat să se asocieze cu Băsescu, Orban și Barna, moțiunea de cenzură a trecut. Aștept ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze cât mai repede un premier care să vină cu un nou guvern în Parlament și vom vedea atunci dacă vor exista suficiente voturi pentru a trece.

Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.