Botoșani
Actualitate

Ciolacu, după destituirea managerului de la SJU Botoșani: O tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital

Destituirea lui Angel Călin, managerul Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, este considerată drept gest de normalitate de către premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a cerut măsuri clare pentru a preîntâmpina astfel de tragedii.

Este un gest de normalitate că managerul spitalului din Botoșani a fost demis de conducerea Consiliului Județean, spune premierul Marcel Ciolacu. El cere măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

„Am văzut o asumare clară la Botoșani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Județean.

Trebuie să existe măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri”, spune Marcel Ciolacu.

Managerul spitalului a fost demis

Managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, unde o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Județean, care are în administrare unitatea medicală. În continuare se cere demisia medicului curant și a celui de gardă.

Presa locală din Botoșani a scris că tânăra de 26 de ani, gravidă în 3 luni, dar a cărei sarcină de oprise din evoluție, i-a implorat pe medici până în ultima clipă să o opereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mesajele din telefonul său dovedesc că tânăra a cărei sarcină se oprise din evoluție, le-a scris atât medicului curant, cât și celui de gardă, însă nu a primit ajutor, deși era internată în spital.

Tânăra a cerut de mai multe ori ajutor fără răspuns

Astfel, la ora 3:16, tânăra i-a trimis medicului curant mesajul: „Buna seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la Maternitate cu dureri mari de burtă și sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluție. Credeți că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naștere. Vă rog din suflet”. Nu a primit niciun răspuns.

După o oră, la 4:17, tânăra a trimis un mesaj medicului de gardă. „Sunt Ivanov Alexandra. Credeți că-mi puteți face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet, simt că o iau razna”. Nici acest mesaj nu a avut răspuns.

Potrivit monitorulbt.ro, la ora 7:30 Alexandra a intrat în șoc, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul.

blank