Featured, Politic

Marcel Ciolacu amenință cu sesizare la CCR dacă guvernul își asumă raspunderea pe buget

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat convocarea Comitetului Executiv al partidului, luni, pentru a stabili dacă formațiunea va depune o sesizare la CCR sau posibil o moțiune de cenzură, după ce Guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe bugetul de stat pentru 2020.

„În ceea ce privește o eventuală sesizare la Curte, o decizie politică pe care doresc să o iau în cadrul partidului. O să vorbesc cu colegii mei astăzi să facem un Comitet Executiv în principal pe această temă în ziua de luni”, a spus Ciolacu, după plenul din Camera Deputaților de miercuri.

Întrebat dacă PSD va depune moțiune de cenzură după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pe buget, Ciolacu a precizat că nu exclude această variantă.

„Nu este nimic exclus. Cred că ar fi cea mai stufoasă moțiunea de cenzură, dar în acest moment matematic vorbind există o majoritate. În primul rând să vedem forma. O să analizăm în detaliu să vedem exact ce cuprinde bugetul”, a subliniat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a anunțat că membrii partidului specializați în domeniul economic se vor reuni, miercuri, pentru a analiza bugetul.

„Urmează în cursul zilei de astăzi cu mai mulți colegi din domeniul economic să avem o ședință la partid și să parcurgem întregul buget”, a conchis Ciolacu.

Între timp…

Marcel Ciolacu a convocat Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, miercuri, după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pe proiectul de buget de stat pentru 2020 ca să fie stabilit un calendar pentru depunerea amendamentelor.

„ Amendamentele, acum urmează să stabilim, am convocat deja în Birou Permanent Reunit la ora 15:00, urmând să vorbesc și cu domnul Meleșcanu”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat despre amendamentele depuse de partidele politice privind bugetul de stat pentru 2020.

Iar Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, miercuri, ca plenul Parlamentului să se reunească luni de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Termenul pentru depunerea amendamentelor la Comisiile de buget din Parlament a fost stabilit pentru ora 10.00. Modificările depuse vor fi transmise Guvernului la ora 13.00.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat și pe modificarea OUG 114, zisă și ordonanța lăcomiei, motivând că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.