Ciocolata neagră este cea mai sănătoasă. O mică tabletă de ciocolată neagră, consumată dimineaţa, chiar şi atunci cand ţii dietă, va avea rolul unui stimulent pentru întreaga zi.

Ciocolata are efecte benefice asupra presiunii arteriale, reduce cantitatea de colesterol și crește sensibilitatea insulinei din corp. Specialiștii susțin că la micul dejun e bine să servești și o tabletă de ciocolată, aceasta fiind un excelent stimulent bogat în magneziu, fier, potasiu și cupru.
Cercetătorii au descoperit că acest tip de ciocolată este sănătos pentru inimă, ajută la scăderea presiunii arteriale, crește fluxul de sânge de la nivelul creierului perecum și al inimii și contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive.
„Preparatele din cacao, care conțin flavonoide, s-au dovedit a avea un potențial rol în prevenirea bolilor cardiometabolice. Sunt descrise efecte antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii, antiateromatoase și antitrombotice”, explică dr. Carmen Adella Sîrbu, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București.
Potrivit doctorulzilei.ro, ciocolata neagră ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.