Politic, Stiri

Cine îi ia locul lui Teodor Meleşcanu la SIE

Teodor Meleşcanu a demisionat luni de la conducerea SIE. Anunţul a fost făcut de Administraţia prezideţială care le-a scris celor doi şefi al Camerelor Parlamentului să ia act de demisia lui Meleşcanu din funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Tot luni, într-un comunicat de presă, SIE anunţă că Silviu Predoiu va asigura conducerea Serviciului.

Teodor_Melescanu-triunghiul-mortii

“Astăzi, 22.09.2014, domnul Teodor – Viorel MELEŞCANU şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Cu aceeaşi dată, conducerea Serviciului este asigurată de domnul general Silviu PREDOIU adjunct al directorului SIE”, se arată în comunicatul SIE.

Teodor Meleşcanu a demisionat de la conducerea SIE şi va candida la Preşedinţia României.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, a anunţat că Partidul Dreptăţii Sociale va depune marţi la BEC candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale.

‘Reprezentanţii Partidului Dreptăţii Sociale ne-au contactat şi ne-au spus că vin mâine dimineaţă (marţi – n.r.), la ora 10,00, cu candidatura domnului Meleşcanu’, a spus Muhuleţ, pentru Agerpres.

El a arătat că Teodor Meleşcanu nu a confirmat personal depunerea candidaturii, acest lucru fiind făcut doar de reprezentanţii Partidului Dreptăţii Sociale.

‘Domnul Meleşcanu nu ne-a confirmat el personal, decât Partidul Dreptăţii Sociale’, a precizat Muhuleţ.

Partidul Dreptăţii Sociale este formaţiunea înfiinţată în 2011 de foştii lideri PSD Octav Cozmâncă, Tudor Mohora şi Ion Sasu. Octav Cozmâncă a părăsit PSD din cauza disputelor cu Mircea Geoană. În prezent, PDS este condus de Ion Sasu, în calitate de preşedinte, şi Traian Rece, fost senator în perioada 2000-2004, în calitate de vicepreşedinte al partidului.