Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Cine este JUDECĂTORUL care a vrut ELIBERAREA lui Dan Voiculescu din închisoare

Dan Voiculescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, a fost la un pas de a scăpa de închisoare. Potrivit unor surse judiciare, citate de evz.ro, magistratul Dan Lupașcu este cel acre a dorit rejudecarea cazului ICA-Dan Voiculescu, în timp ce colega de complet a acestuia, judecătoarea Isabelle Tocan, a optat pentru respingerea cererii mogulului.

dan_voiculescu_si_a_scos_slugile_91104200_60650400

Cei doi judecători au judecat, marţi, contestația în anulare a lui Dan Voiculescu față de pedeapsa de 10 ani, primită în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Conform surselor citate, cei doi nu s-au pus de acord cu soluția şi, după şase ore de dezbateri, au decis să amâne luarea unei hotărâri definitive pe 6 ianuarie, anul viitor. Atunci va fi prezent în complet un al treilea judecător, al cărui vot va fi decisiv.

Nu se știe în acest moment cine va fi cel de-al treilea judecător, deoarece planificările pentru anul viitor se fac în ultima ședință pe 2014 care, din nou, nu se știe când va avea loc, nefiind stabilită o dată.

Dan Lupașcu a fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și al Curții de Apel București. Dan Lupașcu și-a depus la un moment dat candidatura pentru un nou mandat de președinte al CSM. Argumentația sa, potrivit căreia un membru al CSM poate ocupa șefia instituției mai multe mandate, cu condiția să nu fie consecutive, a fost respinsă și s-a întors la Curtea de Apel București, instanță pe care a condus- o mai mulți ani.

În prezent, este judecător și mai are câțiva ani până îndeplinește condițiile de pensionare.