Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a făcut propunerea pentru funcţia de ambasador în Israel de acum o lună, deşi preşedintele spunea că nu ştie de vreo propunere. Persoana nominalizată de Executiv pentru aceasta funcţie este Monica Dorina Gheorghiţă.

“Noi nu avem ambasador la Ierusalim. Pe 20 martie a fost propus un ambasador pentru Israel. Există o înregistrare că această hârtie a fost înmânată administraţei prezidenţiale. Există un număr de înregistrare. 20-21 martie. Noi ne-am făcut datoria. Avem mai multe ţări în care nu avem ambasador”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România TV.

Ulterior, jurnaliştii au făcut public documentul, potrivit căruia propunerea a fost înregistrată în 21 martie, iar propunerea pentru funcţia de ambasador este Monica Dorina Gheorghiţă, angajată în cadrul Ministerului de Externe.

Întrebat dacă a primit vreo propunere pentru funcţia de ambasador pentru Israel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are cunoştinţă de aşa ceva.

“Nu am văzut aşa ceva, dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi dacă există aşa ceva”, a spus, la Bacău, preşedintele Klaus Iohannis.