Stiri, Ultima Ora

Cine ar fi crezut că liderul organizaţiei Comorra este în Călăraşi?!

Acesta a fost prins ieri şi arestat astăzi pentru 14 zile

 catuse_

Liderul organizaţiei Camorra prins vineri în judeţul Călărăşi a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luată sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă urmând să judece, la 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a dat termen procurorilor până în 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română.

Italianul, în vârstă de 65 de ani, a fost prins de poliţiştii români, vineri, în localitatea Frumușani din județul Călărași. Acesta a fost depistat şi prins de poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul atașatului de afaceri interne al României în Italia, a precizat Poliţia Română.

Potrivit agenţiei italiene ANSA, Vincenzo Cesarano şi este considerat unul dintre liderii organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în provincia şi oraşul Napoli.

“Acţiunile împotriva criminalităţii organizate au adus un nou rezultat important. Astăzi, datorită eforturilor excelente ale Poliţiei de stat din Italia şi ale Interpol, a fost înregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, căutat la nivel internaţional şi aflat pe lista celor mai periculoşi infractori”, a comentat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitându-l pe şeful Poliţiei italiene, Alessandro Pansa.

“Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborării excelente între Poliţia română şi Departamentul pentru Siguranţă publică al Poliţiei italiene (…)”, a adăugat ministrul italian de Interne.

Conform presei italiene, Vincenzo Cesarano era dat în urmărire internaţională pentru escrocherie şi fraude.

 

 


loading...