Premierul Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă și care conține, sub antetul Guvernului, indicații pentru campania sa electorală din cursa pentru șefia PNL. Surse din rândul liberalilor susțin că documentul a fost trimis și redactat de Mioara Costin pe un grup deWhatsApp, în prezent, consilier de stat la Cancelaria Premierului.

Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă ,sub antetul Guvernului;

Una dintre probele autenticității documetului este semnătura electronică a documentului de tip word, care aparține Mioarei Costin, consilier de stat la Cancelaria Premierului;
Documentul conține indicații privind campania internă din PNL și le este adresat susținătorilor lui Cîțu.

Întrerbat despre un document cu antetul Guvernului în care colaboratorii săi transmit „linii de comunicare” privind campania internă din PNL, premierul Cîțu susține că el nu a văzut un astfel de document și că cei care spun că eu un document adevărat „trebuie să aducă și probe”. Anterior, Ludovic Orban a cerut demiterea colaboratorilor din Guvern care au redactat și au transmis documentul.

Cîțu: „Orban să vină cu dovezi”
„Colaboratorii mei elaborează foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Cei care spun că este un document real, să vină și cu probe. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi dacă este adevărat”, a declarat Florin Cîțu.

La insistențele jurnaliștilor, Cîțu a precizat că toate documentele oficiale au semnătură și sunt înregistrate, iar el nu știe nimic despre documentul respectiv.

Eu nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat. Nu am văzut acest document. Toate documentele oficiale au semnătură, sunt înregistrate. Nu am văzut acest document, nu știu ce e cu el. Cine spune că e un document adevărat trebuie să aducă și probe”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cine ar fi redactat și ce conține documentul
Documentul de campanie cu antetul Guvernului ar fi fost redactat de Mioara Costin, consilier de stat al premierului Cîțu. Costin a fost angajată în urmă cu trei luni, pe 22 aprilie, după ce pe 15 martie își anunța plecarea de la Realitatea Plus, unde era reporter politic. Totodată, ea este cea care
l-a înlocuit Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică.
Una dintre probele autenticității documetului este semnătura electronică a documentului de tip word, care aparține Mioarei Costin, consilier
„Pe 10 martie mi-am anunțat șefii din redacție că voi pleca de la Realitatea Plus. Sunt aproape 7 ani de stat aici, în care am trecut prin toate etapele. Site, un fel de invitat în studio, o emisiune prezentată, reporter pe politic. Dar nu am renunțat niciodată sa fac teren, chiar daca ajungeam mai rar, la inceput. M-a invatat presa scrisa că nu poți fi jurnalist daca nu faci teren. Vor urma niste zile de concediu, apoi o perioada de preaviz in care lucrez, in aprilie. După care vom avea drumuri separate”, scria Mioara Costin pe 15 martie, pe pagina sa de Facebook.
Una dintre probele autenticității documetului este semnătura electronică a documentului de tip word, care aparține Mioarei Costin, consilier
Mioara Costin. Sursă foto: Facebook
Potrivit documentului apărut în presă, lideri importanți din tabăra premierului precum Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan sunt îndemnați să intervină cât mai des posturile de televiziune.

”Sunteți lideri cu greutate în PNL”

Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la TV, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu să fie prezenți în prime time la televiziuni. Miniștrii care merg la 21 la TV pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid, pentru că sunteți lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu, se arată în document.

Mai mult, în document este specificat clar că „hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU!”.

Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid.Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU! Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid, se mai arată în document.

Autoarea documentului le transmite liberalilor și o listă a posturilor TV și a publicațiilor agresive la adresa lui Cîțu, susținând că adversarul acestuia, Ludovic Orban, are înțelegeri și contracte cu aceștia. În continuare, liberalilor din echipa lui Cîțu le sunt cerute ”ponturi despre tabăra Orban”, pentru ca acestea să fie date în presă.

Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la beți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup, mai scrie în documen

 

Documentului

În schimb, Ludovic Orban a declarat că sunt o serie de elemente care dau o anumită veridicitate documentului de la Guvern referitori la strategia de campanie a echipei care îl susţine pe prim-ministrul Florin Cîţu la şefia PNL. El a reinterat că persoana care a elaborat documentul respectiv nu are ce căuta la Palatul Victoria.