Pentru protecţie
Featured, Life

Cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară, vândute și în România, retrase de pe piaţă de Johnson & Johnson. Cum motivează compania decizia

Compania farmaceutică Johnson&Johnson a anunțat, recent, că retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară. Măsura vine după ce, în unele probe, a fost descoperită o substanţă chimică ce poate duce la apariţia cancerului.

Cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară, vândute și în România, retrase de pe piaţă de Johnson & Johnson. Cum motivează compania decizia

Gigantul farma a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele Neutrogena şi Aveeno, după ce testele interne au indicat prezenţa unor cantităţi mici de benzeni. Aceste substanţe au proprietăţi cancerigene, ceea ce înseamnă că pot duce la apariţia cancerului, în funcţie de nivelul şi durata expunerii, transmite Mediafax, care citează Reuters.

Astfel, Johnson & Johnson a avertizat clienţii să nu folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

„Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor”, transmite gigantul farmaceutic. Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, transmit reprezntanții Johnson&Johnson.

Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în România.