International, Stiri

Cifra zilei: 62 de morţi în atacul de la Nairobi

Comandoul are în continuare ostatici în centrul comercial

NairobiAttack1jpgComandoul islamist înarmat, care a luat cu asalt, sâmbătă, un centru comercial din Nairobi, deţinea în continuare, marţi dimineaţa, ostatici “în viaţă”, afirmă pe noul lor cont de Twitter islamiştii somalezi shebab, care au revendicat atacul.

1297470072009_ORIGINAL“taticii care sunt deţinuţi de mujahedini în interiorul (centrului comercial) Westgate sunt încă în viaţă, şocaţi dar totuşi în viaţă”, au scris marţi dimineaţă shebab, care au legături cu Al-Qaida, pe contul lor de Twitter.

 

nairobi-attack

Pe acelaşi cont, islamişti shebab au postat o imagine surprinsă de o cameră de supraveghere, în care doi atacatori apar mergând, potrivit lor, în centrul comercial.

Guvernul kenyan a anunţat luni seara că toţi ostaticii aflaţi în mâinile teroriştilor au fost probabil salvaţi. În plus, Guvernul de la Nairobi a comunicat că deţine controlul asupra centrului comercial.

Însă marţi, forţele kenyene luptau în continuare cu “unul sau doi” islamişti ascunşi în interiorul Westgate, după trei zile de la atacarea clădirii de către un comando, potrivit unor surse din domeniul securităţii.

 

Se estimează că au fost circa 1.000 de ostatici luaţi de terorişti. Un cuplu de britanici care lua masa au fost găsiţi morţi, îmbrăţişaţi. Poziţia în care a fost găsit bărbatul arăta clar cum încerca să acopere burta femeii, în încercarea de a-şi proteja copilul ce urma să se nască peste două săptămâni.

Atacul s-a soldat cu cel puţin 62 de morţi şi aproape 200 de răniţi.