Social, Stiri

CIADO isi suspenda activitatea in Romania

CIADO isi suspenda activitatea in Romania

blankCIADO principala organizatie antidrog din Romania, a decis sa-si suspende activitatea, intrucat a constatat o indiferenta totala a Guvernelor din 2008, pana in prezent fata de problematica drogurilor . Constatam ca toate guvernele au alocat fonduri, pentru tot felul de ONG-uri de casa ale partidelor ce s-au perindat pe la guvernare iar cele din zona antidrog au fost fortate pe rand sa-si inchida activitatea din lipsa de finantare . Programul de Interes National ce asigura finantarea ong-urilor din zona antidrog sta din 2008 in sertarele diferitilor ministri desi legea este aprobata s-a uitat sa se faca normele de aplicare.

Atragem atentia Guvernului Romaniei, ca politicile antidrog nu au culoare politica . Reamintim primului ministru Victor Ponta, ca CIADO Romania a sustinut de buna credinta motiunea simpla pe etnobotanice promovata de USL, asa cum a sustinut de buna credinta si PDL in promovarea legislatiei privind interzicerea comercializarii substantelor psihoactive si psihotrope (etnobotanice) lucru ce a demonstrat interesul CIADO fata de problematica drogurilor din Romania si nu un interes politic . USL a promis ca va acorda o atentie deosebita problematicii drogurilor din Romania in momentul venirii la guvernare, dar constatam in urma corespondentei cu CIADO, ca va detasati de afirmatiile dumneavoastra ca Uniune Social Liberala, refuzand dialogul pe acesta tema ca si predecesorul dumneavostra domnul Emil Boc. Nu intelegem ignorarea avertismentelor CIADO de catre guvernele Romaniei, privind cresterea alarmanta a consumului de droguri din in conditiile in care consumul ce-l avem acum de 4,3 % de la 1,7% a fost atins in lume in 40-50 de ani si nu in 3 ani dar ne laudam in schimb ca este cu un procent sub media europeana! Ne intrebam daca in Romania, doar societatea civila este interesata de reducerea consumului de droguri , prevenirea si combaterea acestuia sau si autoritatile romane ?

Domnule Presedinte al Romaniei, Traian Basescu , Domnule Prim ministru, Victor Ponta guvernanti si politicieni romani, va rugam sa intelegeti ca putem construi economic si politic multe in viata noastra dar, daca cei tineri pentru care construim, vor fi o generatie de consumatori de droguri nu vom avea un viitor ca natiune. Nu inutil ONU si UE considera consumul de droguri, risc si amenintare la siguranta mondiala dar acest lucru trebuie sa-l intelegeti si dumneavostra ca responsabili ai unei natiuni .

Romania este tara in care mass media a fost cea mai activa in a reda fenomenul consumului si efectele din tot spatial UE si acest lucru trebuia ca oameni politici responsabili sa va atraga atentia nu sa va luptati in declaratii pe acesta tema . Va reamintim ca doar combaterea fara prevenire si informare nu va solution problema in Romania .

Ca urmare deciziei noastre dealarii nu pot decat sa se bucure ca au un adversar mai putin, iar statul ca scapa de ochiul critic al societatii civile .

 

 

DROGURILE NU SUNT PERICULOASE PENTRU CA SUNT ILEGALE

DROGURILE SUNT ILEGALE PENTRU CA SUNT PERICULOASE

 

Presedinte CIADO Romania

Acad Constantin Balaceanu Stolnici

Presedinte executiv

Gigel Lazar

blank