Christian Eriksen a fost resuscitat minute bune pe teren, înainte de a fi scos pe targă și spitalizat, la meciul Danemarca – Finlanda. UEFA a anunțat, la câteva ore după incidentul care a șocat lumea fotbalului, că starea acestuia este stabilă.

Christian Eriksen, prima declaraţie de pe patul de spital. Danezul a transmis un mesaj din spital, prin intermediul italienilor de la „La Gazzetta dello Sport„.

Christian Eriksen, prima declaraţie de pe patul de spital

„Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine”, le-a transmis Christian Eriksen italienilor de la „la Gazzetta dello Sport”.

Christian Eriksen, victima unei crize cardiace în prima repriză a partidei de la Copenhaga, este în continuare spitalizat, în stare stabilă, a anunţat Federaţia daneză de fotbal (DBU). „În această dimineaţă am vorbit cu Eriksen care i-a salutat pe coechipierii săi. Starea sa este stabilă şi este în continuare spitalizat pentru examene suplimentare”, a indicat DBU într-un comunicat postat pe Twitter.

În minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, Eriksen s-a prăbuşit brusc pe teren, fără să fie atins de vreun adversar, iar personalul medical a intervenit rapid pentru a-l resuscita, înainte ca jucătorul să fie transportat la spital. „Am reuşit să-l aducem ‘înapoi’ pe Christian”, a spus medicul echipei naţionale daneze, Martin Boesen. Meciul s-a reluat după o întrerupere de aproape două ore, fiind câştigat cu 1-0 de finlandezi. „A fost o seară tristă din toate punctele de vedere, necazurile lui Christian Eriksen eclipsând evident orice altceva”, a adăugat federaţia daneză în comunicatul său.