Featured, International

Chinezii au pregătit o „armată” de peste 2.000 de pui înfometaţi pentru a lupta cu o ameninţare iminentă. Este singura soluţie

Chinezii au găsit o modalitate ingenioasă de a lupta împotriva invaziei de lăcute pe care o aşteaptă în această vază. Ei au pregătit o armată de aproximativ 2.200 de pui înfometaţi care să mănânce aceste insecte.

Puii au fost daţi păstorilor din nord-vestul regiunii Xinjiang, pentru a întâmpina roiul de lăcuste care va lua cu asalt China în cursul lunii mai. 

Cu toate că în cazul Chinei utilizarea puilor este o premieră, sistemul ingenios a mai fost folosit în Mongolia, în regiunile invadate de lăcuste. 

Aproape toate regiunile din nordul Chinei se vor confrunta cu serioase probleme legate de lăcute în această vară, din cauza iernii călduroase, potrivit prognozelor făcute de Guvern. Un total de 1,12 milioane de hectare vor fi afectate. 

 

Utilizarea pesticidelor ar afecta mediul înconjurător, aşa că autorităţile au decis să ofere păstorilor pui pentru a preîntâmpina un posibil dezastru luna viitoare. Iar rezultatele se anunţă promiţătoare, având în vedere că un pui este capabil să mănânce 600 de lăcuste pe zi.