China a început să crească economic din nou în al doilea trimestru al anului, după o scădere record la începutul lui 2020, cauzată de pandemia de coronavirus. Economia chineză a crescut cu 3,2%, relatează BBC.

A doua cea mai mare economie a lumii a trecut printr-un declin economic puternic în primele trei luni ale lui 2020 din cauza carantinei generalizate instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Cifrele arată, însă, că în al doilea trimestru, economia chineză revine pe creștere. După o scădere de 6,8% în primele trei luni ale anului, economia a crescut cu 3,2%, evitând, astfel, și recesiunea tehnică.

Creșterea e mai mare decât se așteptau experții dim China și arată o revenire în formă de V a economiei – o cădere bruscă și accentuată urmată de o recuperare rapidă.

China a pus sub carantină generalizată milioane de oameni în mai multe orașe mari, inclusiv metropola Wuhan, locul din care a pornit epidemia de coronavirus. Activitatea industrială și economică a scăzut semnificativ, mai ales în primele luni ale anului, fapt ce a dus și la scăderea economică substanțială din acea perioadă.