Culinar

Sfaturi uzuale in bucatarie

Sfaturi uzuale in bucatarie

blankV-a prins postul cu ceva lapte dulce prin congelator? N-aveţi grijă, ţine şi trei luni… Numai bun de făcut prăjituri din el pentru Crăciun. Doar să îl dezgheţaţi în frigider, nu direct în bucătărie, ca să se acomodeze şi el treptat cu temperatura. Ce mai e prin congelator de mai multă vreme? Untul… Nu-i bai, şi ăsta ţine juma’ de an, ba şi mai bine, fără probleme. Şi, dacă nu îl păstraţi pentru vreun aluat mai sofisticat, faceţi oarece revoluţie cu el, cu untul. Daţi cu el de pereţii unui bol, unde aţi presărat cu simţ de răspundere pătrunjel verde, tocat mărunt, busuioc, cimbru, usturoi pisat, niscaiva ceapă mărunţită bine. Poate şi un pic de brânză sau parmezan, care să alinte niţeluş restul vegetalelor. Şi, dacă tot aveţi la îndemână, tăiaţi mărunt şi un castravete din borcanul cu acrituri. Amestecaţi bine toată cmpoziţia şi băgaţi-o la frigider. Iese ceva bun… Mai ales pentru copiii care s-au săturat de gustul obişnuit al tartinelor cu unt, merge… Şi nu văd de ce n-ar fi folosit untul ăsta şi la alte preparate. Probat, încercat, garantat…  

blank