Potrivit celor mai recente previziuni ale Gartner, cheltuielile IT la nivel mondial ar urma să totalizeze 4.200 de miliarde de dolari în 2021. Acest lucru înseamnă o creștere de 8,6% față de 2020.

Cheltuielile IT la nivel mondial vor crește cu 9% în 2021, ajungând la 4.200 de miliarde de dolari, potrivit celor mai recente previziuni ale Gartner.

Cheltuielile pentru tehnologie intră într-o nouă fază de construire a bugetului”, a declarat John-David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner. „Chief Information Officerii caută parteneri care să poată gândi dincolo de sprinturile digitale din 2020 și să fie mai intenționali în eforturile lor de transformare digitală în 2021. Acest lucru înseamnă să creeze tehnologii și servicii care nu există încă și să își diferențieze și mai mult organizația pe o piață deja aglomerată”, relatează ECONOMICA.NET.

În timp ce multe companii încă suferă scăderi ale veniturilor, cheltuielile IT se accelerează în fața așteptărilor privind veniturile. Consiliile de administrație și directorii executivi sunt mult mai dispuși să investească în tehnologii care au o legătură clară cu rezultatele de afaceri, și mai puțin pentru orice altceva.

De exemplu, segmentul serviciilor IT se numără printre primele trei domenii cu cea mai mare creștere pentru 2021, în primul rând datorită creșterii cheltuielilor pentru infrastructura ca serviciu, care sprijină sarcinile de lucru esențiale și evită costurile ridicate la fața locului.

Analiştii preconizează că pentru serviciile de comunicaţii vor fi cheltuite 1.444 miliarde dolari, cea mai mare sumă – în creşstere cu 3,5% faţă de anul trecut, urmate de segmentul serviciilor IT va totaliza 1.200 de miliarde de dolari în 2021, o creștere de 9,8% față de 2020.

Cea mai mare creştere a de 13,9%, va fi înregistrată de segmentul dispozitivelor pentru care vor fi cheltuiţi 793,97 milione de dolari. O altă creşte consistentă a cheltuielilor, de 13,2%, este estimată pentru cheltuieli legate de Enterprise Software, care vor însuma 598,95 milioane de dolari. Sistemele pentru Data Centere vor fi finanţate cu 178,46 milioane de dolari, în urcare cu 7,4% faţă de 2020.

„Transformarea digitală nu mai poate fi achiziționată peste noapte, iar proiecțiile privind cheltuielile IT la nivel global reflectă acest lucru”, a declarat Lovelock.

„Pe măsură ce lumea continuă să se redeschidă, întreprinderile vor investi în instrumente care să sprijine inovarea, operațiunile efectuate de oriunde și productivitatea și încrederea angajaților”.