Culinar, Desert

Chec rapid

Chec rapid

blankPentru că timpul trece parcă prea repede, şi timpul petrecut în bucătărie trebuie să fie pe măsură. Iată şi o cale de a face un desert rapid şi bu.

Ingrediente: 1 cană zahăr, 1 cană ulei, jumătate cană de lapte, praf de copt, 3 ouă, arome, făină.

Atenţie! Ca unitate de măsură se foloseşte aceeaşi cană.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele odată, într-o ordine care convine fiecăruia. După ce s-a obţinut amestecul, care trebuie să fie potrivit de tare, se pune în tăvi unse cu ulei şi tapetate cu făină şi se coc la fel ca şi alte checuri.

Pentru a crea un desert mai deosebit, se fac două checuri (deci cantitate dublă). Unul se coace fără altă umplutură şi unul cu cacao. După ce se scot din cuptor şi se răcesc, se taie şi se pun în altă tavă cu feliile colorate alternând şi lipite cu cremă de cacao sau vanilie, după gust. La final, feliile se vor tăia oblic în aşa fel încât să cuprindă o jumătate albă şi una neagră. Dacă se mai pune şi pe deasupra o glazură… vă veţi linge pe degete. Mai e cazul să spun poftă bună? (E.O.)

blank