Culinar, Desert

Chec de ciocolată

Chec de ciocolată

Chec-de-ciocolată1Ingrediente: 2000 g unt, 150 g zahăr, 1 pachet zahăr vanilat, 4 ouă, 150 g iaurt, 400 g făină, 1 pachet budincă de vanilie, 100 g ciocolată menaj pentru glazură, 100 g ciocolată neagră, 20 g ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărulo vanilat. Se adaugă ouăle şi iaurtul. Se amestecă făina cu praful de budincă şi se încorporează în compoziţie. Se unge şi se tapetează forma. Ciocolata menaj se taie bucăţele. Se toarnă aluatul şi se pune ciocolata. Se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 40 min. Se scoate checul şi se lasă la răcit. Ciocolata neagră se topeşte şi se toarnă peste chec. Se dă la frigider 30 min. Se topeşte ciocolata cu lapte, se pune într-un şpriţ şi se decorează checul. Se dă la rece.

Sursa Foto: petitchef.ro