Culinar

Chec aperitiv

Chec aperitiv

blankPoftim, lumea a intrat în Postul Crăciunului şi mie îmi vine în cap să fac chec aperitiv cu caşcaval, şuncă, ouă, smântână… Focul Gheenei mă paşte. Că, după ce că-mi vine mie, na, mai vă vând şi vouă pontul… Acuma, cum zice o vecină de la ţară, când vrea să spună întâmplă-se ce s-o întâmpla, ce-o făta vaca. Ia reţeta, neamule. Doar azi v-o dau. La ofertă, cum ar veni. Păi… Razi 300 g de caşcaval pe răzătoarea mare, tai 300 g şuncă sau salam cubuleţe – vezi şi tu cum stai cu arginţii, te întinzi la ce îţi încântă portofelul – fierbi 4 ouă – cât să spargi cu ele capul şefului, iei şi 4 crude – pe astea le iei din stocul ăla de-l ţii pentru după alegeri, mă gândesc – dar şi 2 castraveţi muraţi, muraţi pe bune, nu murături de la televizor, plusezi cu 2-3 gogoşari în oţet, piper, cât vă lasă inima, 3-4 linguri de făină, 3-4 linguri de smântână. Hai, uşurel cu pianul pe scări, lăsaţi pofta deoparte, că se face repede. Deci şi carevasăzică… baţi ouăle bine cu telul. Sau cu mixerul, că bate el în locul tău şi tu mai arunci un ochi pe site, să vezi cu ce te mai delectăm. Adaugi caşcavalul, şunca, smântâna, făina, piperul, castraveţii şi gogoşarii, cum ar veni, toate la tarla. Scoţi tava de chec din dulap, îi faci toaleta bine, cu ulei şi făină, n-o foloseşti nudă – că doar nu e divă de aia de scriem noi despre ele – torni juma’ de compoziţie, asezonezi cu ouăle fierte (dacă vrei, poţi să pui şi un morcov pentru colorit), apoi scurgi bolul bine, de restul compoziţiei. Şi gata, la înfierbântare cu ea. Hai, poftă bună şi să ne ierte Dumnezeu, drăguţul…

 

blank