Americanii vor să modifice definiția rasismului în dicționar de referinţă american Merriam-Webster îşi va modifica definiţia cuvântului rasism la sugestia unei tinere femei de culoare care a dorit o mai bună reflectare a influenţei sale asupra populaţiilor vizate.

Recent absolventă a Universităţii Drake (Iowa), Kennedy Mitchum a contactat venerabila instituţie, care îşi publică dicţionarele începând din 1847, pentru a propune o actualizare.

”Le-am spus că ar trebui să includă faptul că un grup de oameni face obiectul unei opresiuni sistematice. Nu este doar: nu-mi place de cineva”, a explicat ea pentru canalul local KMOV (afiliat CBS).

La solicitarea AFP, directorul editorial al Merriam-Webster, Peter Sokolowski, a confirmat că definiţia va fi modificată după interacţiunea cu Kennedy Mitchum.

El a amintit că a doua dintre cele trei definiţii ale cuvântului rasism a preluat deja acest concept ”şi îl vom face şi mai clar în următoarea noastră versiune”.

În versiunea actuală a celei de-a doua definiţii, rasismul este o ”doctrină sau program politic bazat pe rasism şi care vizează aplicarea principiilor sale” sau ”un sistem politic sau social bazat pe rasism”.

Citeste si...
Vezi cum s-a făcut de ruşine Osaka la Roland Garros

”Este genul de actualizare continuă care permite dicţionarului să rămână la zi”, a explicat Peter Sokolowski, ”bazat pe criterii riguroase şi cercetări pentru a putea descrie limba aşa cum este ea utilizată efectiv”.

Dicționarul, accesat de 50 de milioane de vizitatori unici pe lună

Unul dintre responsabilii editoriali ai dicţionarului i-a explicat tinerei că definiţiile altor cuvinte ”asociate rasismului sau cu o conotaţie rasială” urmează să fie actualizate, fără a specifica care dintre acestea.

”Ne cerem scuze pentru daunele pe care le-am provocat neacţionând mai devreme”, a scris responsabilul, potrivit unui mesaj publicat de Universitatea Drake şi distribuit pe Twitter de Kennedy Mitchum.

Americanii vor să modifice definiția rasismului în dicționar de referinţă. Site-ul Merriam-Webster, unde definiţiile sunt oferite cu acces gratuit, a înregistrat aproape 50 de milioane de vizitatori unici în luna mai, potrivit site-ului SimilarWeb.