Editorial

Cersetoarea milionara

Cersetoarea milionara

Se pare ca doar la noi in tara este posibil asa ceva. O femeie din Targu Carbunesti care avea o pensie de o mie de lei a trait toata batranetea cersind la lume si la autoritati pentru mancare. Chiar nu inteleg ce putea sa gandeasca acel om care si-a trait ultimii ani din viata cersind. Cu o pensie de peste o mie de lei pe luna, o femeie in varsta si singura ar fi putut trai lejer fara sa mai aiba nevoie de alte ajutoare. In schimb femeia pe seama careia s-a facut ceva tam-tam, a preferat sa traiasca zeci de ani din mila celor din jurul sau si banii primiti la pensie i-a economisit.

Va vine sa credeti sau nu, batranica a reusit sa adune fabuloasa suma de aproape 100 mii de lei. Este incredibil cum femeia a stat cu atatia bani in casa fara ca nimeni sa stie. Nu mi se pare normal ca nimeni nu a constatat faptul ca femeia se milogea pe la usile primariei si ale vecinilor sai in timp ce primea ditamai pensia. Sunt curios ce ar fi raspuns primarul care e imposibil sa nu aiba habar de situatia batranei. Cum sa primesti femeia sa cerseasca la ajutoare si alte alea cand ea are o pensie colosala pentru tara noastra. Femeia a murit la 88 de ani si a cersit in ultimii 20 ani de viata. Mi se pare chiar o prostie sa muncesti o viata intreaga si la pensie sa nu consumi nici un ban, ci sa cersesti nu un an, doi, ci 20 de ani. Din ce am citit in presa se pare ca bunica i-a impresionat pe cei cu ajutoarele sociale de la Primarie sa o ajute. Pai cei de acolo nu tineau evidenta cu privire la cine primeste pensie si cine nu?

Toate bune si frumoase, se pare ca toti banii vor fi alocati bugetului local daca nimeni nu va dovedi ca este urmasul batranei. Parca totul este cusut cu ata dar nu putem sa ne spunem decat punctul de vedere. Oricum pare destul de interesanta stirea. Nu in fiecare zi apare o baba milionara care a trait in mizerie si s-a hranit cu resturi.

Chiar ma intreb cum de vecinii nu stiau ce pensie are. La tara, in fiecare sat exista barfa si nimeni nu scapa nebarfit, iar babele stiu fiecare ce venit are. Ete imposibil sa nu se fi dus vestea ca femeia in cauza are o pensie mare dar ea cerseste si cere haine vecinilor.