International, Stiri

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice au debutat cu câteva minute în urmă

Olimpiada, teren de luptă al Războiului Rece

soci

Flacăra olimpică a fost confiscată pentru a pune în locul ei o torţă a Războiului Rece. Pe perioada Olimpiadei albe de la Soci ar putea tăcea tunurile, dar încleştarea americano-rusă scrie la malul Marii Negre o nouă filă din cartea intereselor geostrategice. Cine îşi face drapel de luptă din spiritul olimpic? De ce au ales ruşii un oraş la malul Marii Negre şi nu unul cu zăpadă 7-8 luni pe an din zona Caucazului?

Ceremonia a apărut cu o uşoară defecţiune tehnică, unul din cercurile olimpice stilizate refuzând să se deschidă.

În această seară, Rareş Bogdan tva face la “Jocuri de Putere” o analiză politico-economică a celei mai scumpe competiţii sportive a tuturor timpurilor. A reuşit Vladimir Putin o lovitură de imagine cu ajutorul a 51 de miliarde de dolari, cu unul peste numărul stelelor de pe steagul SUA?

De ce debutează Olimpiada Albă sub avertismentul serviciilor secrete americane privind riscul unor atentate? Au influenţat protestele faţă de politicile administraţiei de la Kremlin boicotul lui Barrack Obama şi Angela Merkel, doi dintre cei mai puternici lideri de pe glob? Ce înseamnă prezenţa premierului Ponta la deschiderea astăzi a “Jocurilor Olimpice de iarnă 2014”?

Răspunsul la “Jocuri de Putere”, o ediţie specială despre singura Olimpiadă albă din istorie ce se desfăşoară printre palmieri, despre atmosfera în care 3000 de sportivi încep lupta pentru 294 de medalii, sub supravegherea a 13.000 de jurnalişti şi a 37.000 de poliţişti şi militari.