Puzderie de lume în Centrul Vechi al Capitalei, în prima zi de libertate. Astfel, deși vremea nu a fost prea prietenoasă, bucureștenii au ieșit cu mic, cu mare, în oraș și au hotărât să se distreze.

Puzderie de lume în Centrul Vechi al Capitalei, în prima zi de libertate. Oamenii cântă și dansează în ploaie

Barurile și terasele sunt pline ochi de pretecăreți, în Centrul Vechi al Capitalei iar tinerii au început chiar să danseze și să cânte în ploaie, fără să le pese de nimeni și nimic.

Tinerii frumoși și liberi, dar și vaccinați au uitat de pandemie și se bucură parcă mai mult că niciodată de viață. După ce aproape un an de zile cluburile și barurile au fost închise, acum viață de noapte din Capitală s-a reluat în forță desi vara încă nici nu a început.

În prima sâmbăta după ce Iohannis a anunțat că „pandemia s-a terminat”, Bucurestiul și-a pus din nou hainele de adevărată capitală europeană. Întreagă Calea Victoriei era plină de oameni ieșiți să consume și să susțină economia că să aibă cu ce să se laude premierul Cîtu pe Facebook peste câteva luni. Puțin mai departe în Centrul Vechi se bea mai rău că în Londra și se dansează pe străzi în ploaie, comparația nefiind deloc întâmplătoare pentru că vremea a fost la fel aseară în ambele orașe.

În Capitală încă n-au revenit turiștii străini dornici de distracție și băutură ieftină, dar până atunci întrețin atmosfera tinerii imunizați care s-au săturat să le interzică Arafat mai mult decât părinții, ieșirile în oraș.

Lumea care se distrează și dansează pe „Bela Ciao” în ploaie, pare că a învățat din pandemie o lecție mult mai importantă decât toate restricțiile cu care i-au „spamat” autoritățile: Nu știm ce o să fie mâine, important e să trăim clipa și să ne bucuram de fiecare zi. Așa s-a trecut într-o singură noapte de la „eram fericiți și n-am știut” la „suntem fericiți și o știm”

Incidenţa COVID în Bucureşti se menţine sub 1.5 pentru a cincea zi consecutiv.

După ce numărul cazurilor COVID a scăzut simţitor în ultimele săptămâni, autorităţile au decis că este timpul pentru marea relaxare a restricţiilor în România. De noaptea trecută, de la ora 00.00 purtarea măştilor de protecţie nu mai este obligatorie în spaţii exterioare, cu excepţia pieţelor, staţiilor de autobuz, şi a fost eliminată restricţia de noapte. Mai mulţi tineri au vrut să sărbătorească ridicarea restricţiilor şi s-au strâns noaptea trecută în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Centrul Vechi
Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în spaţii deschise neaglomerate. Masca rămâne obligatorie în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun.

Sălile de sport şi fitness vor fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele sau localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia locuitori. Dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, atunci aceste săli pot funcţiona la capacitate de maximum 70%.

Centrul Vechi
Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise neaglomerate Se elimină restricțiile privind circulația pe timpul nopții Se stabilește programul restaurantelor, teraselor, cafenelelor între orele 5-24 Participarea la competiții sportive va fi permisă până 25% din capacitatea spațiului, doar pentru persoanele vaccinate sau testate negativ.

777