Life, Stiri

Cele mai importante beneficii ale consumului de rodie

Fructul roşu este recomandat în ameliorarea problemelor de sănătate

rodie_rodie

Deliciosul fruct roșu este o sursă inepuizabilă de antioxiodanți, fiind una dintre cele mai bune “arme” naturale pe care le poți avea în lupta pentru combaterea cancerului. Și nu este motiv pentru care trebuie să mănânci rodie!

Previne inflamațiile – Rodia este un fruct compus dintr-o mulțime de săculeți plini cu suc dulce acrișor. Acest suc este plin de antioxidanți care previn inflamațiile, în special cele responsabile de instalarea artritei. Și zaharurile din rodie au rol antiinflamator și cresc imunitatea organismului.

Reduce colesterolul – Nivelul crescut de LDL, adică de colesterol rău din sânge îți dă dureri de cap și nu știi cum să-l stabilizezi? Încearcă să consumi câte o rodie pe zi deoarece enzimele din conținutul ei vor împiedica depunerea de colesterol pe artere.

O sursă naturală de fibre – Sistemul tău digestiv funcționează lent sau ești la dietă și nu mai știi cum să ții apetitul sub control? O rodie conține o treime din doza zilnică necesară de fibre. Evită să o consumi sub formă de suc, deoarece în timpul preparării se mai pierde din aportul de fibre, iar efectele nu vor mai fi la fel de benefice.

Subțiază sângele – Cheagurile de sânge sunt extrem de periculoase și în unele cazuri chiar fatale, așa că trebuie să iei măsuri din timp pentru prevenția lor, mai ales dacă știi că ai sângele mai gros decât ar trebui să fie în mod normal. Este recomandat să mănânci rodie dacă ai suferit un accident și trebuie să stai o perioadă mai lungă de timp în pat sau dacă ești predispusă la formarea de cheaguri de sânge ce pot apărea în urma unei alte afecțiuni.

Scade tensiunea – Printre toate substanțele nutritive cu care sunt înzestrate rodiile se numără și potasiul. Acesta are un rol definitor în reglarea tensiunii arteriale, deci dacă te știi hipertensivă, nu ezita să introduci în dieta ta rodia.