Comunicate de presa

Cele mai cautate utilaje de gradina in anul 2021

Cele mai cautate utilaje de gradina in anul 2021

Dacă eșți agricultor sau deții o grădina ori un teren, atunci cu siguranța acest articol îți este util. Astăzi îți vom spune care sunt cele mai căutate utilaje și unelte agricole din anul 2021 care te vor ajuta să-ți ușurezi semnificativ muncă, iar grădina ta să fie îngrijită așa cum trebuie.

 

Știm deja că atunci când îți dorești să obții o recoltă bogată și calitativă ai nevoie să-I oferi solului grijă de care acesta are nevoie. Pentru asta, terenul trebuie arăt, săpat, erbicidat, fertilizat, udat și la final recoltat.

Acum mulți ani muncă agricole era în totalitate prestată manual sau cu ajutorul animalelor. Astăzi, datorita tehnologizarii și al evoluției utilajele agricole sunt adevărate minune pentru fermieri și agricultori deoarece facilitează cu mult muncă.

 

Pe lângă forță fizică care este eliminată, un alt avantaj constă în timp. Timpul este de cele mai multe ori unul dintre cei mai de temut dușman al agricultorilor, deoarece acesta depinde foarte mult de condițiile meteo. În agricultură, toate activitățile se fac la timpul potrivit, altfel cultură este compromisa indiferent de etapă în care se află. În concluzie, cu ajutorul unui utilaj agricole, treaba care în mod normal dura câteva zile, o poți termina în doar câteva ore.

 

Iată care sunt cele mai căutate și importate utilaje agricole din acest an:

 

Motocoasa este utilajul ideal pentru tăierea ierbii din grădina, mai ales în zonele greu accesibile în care coasă sau mașină de tăiat iarbă nu au acces. Indiferent dacă optezi pentru motocoase hobby, semiprofesionale sau profesionale, toate sunt extrem de ușor de utilizat.

 

Pentru zonele mai mici de cosi sau spațiile înguste, pentru curte sau livada sunt potrivite motocoasele de umăr. Indiferent dacă utilizaţi firul sau discul, cu siguranţă timpul în care iarbă va fi tăiată se va reduce considerabil. În plus efortul fizic depus este mult mai mic decât la coasele tradiţionale, unde ai nevoie de forţă fizică şi pricepere pentru a pune la pământ brazdele de iarbă.

 

Motocoasele profesionale sunt recoamdnate pentru un teren cu dimensiuni mari. Însă, pentru a afi sigur că alegi modelul potrivit, vezi gama de motocoase Stihl.

 

Drujbă

În definite, drujbă este un motofierastrau cu lanț idel pentru tăiatul lemnelor sau curatatul pomilor. Chiar dacă vei să tai lemnele care îți sunt necesare la încălzire pentru iarnă, vrei să tai un copac bătrân sau dorești să pregătești pomii pentru noul an, curatandu-I de crengile sucate, drujbă este imperios necesară în gospodăria ta. Știm deja că mereu cauți să alegi cele mai bune drujbe, însă ține cont de mai multe criterii, precum: tipologia motorului (electric sau pe combustibil), sistemul de pornire şi demarare facilă a motorului, puterea motorului, fiabilitatea.

 

Acestea sunt doar două dintre echipamentele obligatorii unei gospodării. Alege-le întotdeauna în funcție de nevoile tale și folosește pentru a avea roade bogate.