Featured, International

Cele mai bune hoteluri din Europa

În nurma unui sondaj printre cititorii săi pasionați de călătorii, celebra publicație Conde Nast Traveller a dat publictății un clasament al celor mai bune hoteluri din Europa.

Amplasate în ţări în care spectacolul naturii este impresionant, multe dintre hotelurile din clasament sunt complet necunoscute pentru români. De exemplu, pe locul 5 în Top se află Finca Cortesin din Malaga, Spania. Situată la câţiva kilometri de plajele de la Marea Mediterană, acest hotel cu 67 de camere de pe Costa del Sol, se află în centrul unui elegant proiect imobiliar care include vile private şi un teren de golf de primă clasă. Înconjurat de terenuri amenajate impecabil, Finca Cortesin şi-a împrumutat designul de la fermele tradiţionale spaniole.

Pe locul patru se află Mystique, un hotel de lux din Santorini, Grecia. Ca orice hotel de pe cunoscuta insulă grecească, Mystique beneficiază în primul rând de o poziţionare de vis, cu vedere către stâncile înspumate care creează un spectacol superb. În plus, întregul hotel este săpat în stâncă, iar camerele respectă formele acestora şi tradiţionalismul grec.

 Métropole, din Monte-Carlo, este hotelul aflat pe cea de-a treia treaptă a podiumului. Construit în perioada denumită sugestiv Belle Epoque, Metropole a fost inaugurat în 1886 şi se află pe un teren despre care legenda spune că a aparţinut Papei Leon al XIII-lea. Un punct în plus pentru acest hotel este poziţionarea în apropierea pieţei cazinoului.
 

Advertisement

 Pentru locul doi, revenim în Spania, la Valladolid. Abadia Retuerta LeDomaine este o fostă abaţie  modificată radical pentru a deveni hotel de lux. Înconjurat de podgorii, hotelul păstrează aerul medieval, cu bolţi arcuite ziduri groase din piatră, şeminee spectaculoase şi camere cu dimensiuni impresionante. Unde mai pui că restaurantul este clasificat cu o stea Michelin.

Cel mai bun hotel din Europa se află însă în Elveţia, la Zurich. Baur au Lac a fost deschis în 1844 şi este deţinut încă de pe atunci de acelaşi familie. Amplasat într-o grădină de lângă faimoasa Bahnhofstrasse, echivalentul Fifth Avenue sau Avenue des Champs-Élysées, hotelul are vedere spre lacul Zurich şi munţii Alpi.

 

Celelate locuri din clasamentul Conde Nast sunt ocupate, în ordine, de la locul 10 la 6, de Belmond Hotel Splendido & Belmond Splendido Mare din Portofino, Continental din Oslo, Das Stue din Berlin, Beau-Rivage Palace din Lausanne şi Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten din Hamburg.