Cel puţin 18 persoane au murit într-un incendiu declanşat luni într-o fabrică de produse chimice din oraşul Pune, statul Maharashtra, în vestul Indiei.

Cel puţin 18 morţi într-un incendiul care a izbucnit luni după-amiază în unitatea de producţie de dezinfectanţi a fabricii din districtul Pune. În prezent se încearcă descoperirea altor persoane blocate în clădire.

„Am recuperat 18 cadavre până acum. Operaţiunile vor continua pentru a stabili dacă există şi alte persoane care sunt blocate în clădire”, a declarat prin telefon ofiţerul de poliţie A. Bhuwite, aflat la faţa locului.

Media locale au relatat că alte 20 de persoane au fost salvate de pompieri şi de poliţişti. Din cele 18 persoane decedate, 15 erau femei.Incediun puter

Nori uriaşi de fum au fost văzuţi deasupra clădirii care găzduieşte unitatea de producţie de dezinfectanţi, provocând panică în rândul locuitorilor din zonă, notează Times of India.

Incendiul a fost izolat după ce pompierii s-au luptat cu flăcările timp de mai multe ore. Nu se ştie exact ce a provocat incendiul şi, cel mai probabil, autorităţile statului vor dispune o anchetă, au declarat oficiali locali.

Accidentele şi incendiile sunt destul de comune în fabricile din India, unde standardele de siguranţă sunt frecvent ignorate.