Mexic
Actualitate

Cel puțin 100 de persoane au murit în Mexic din cauza caniculei. Temperaturile au ajuns la aproape 50 de grade

Cel puțin 100 de persoane au murit în ultimele două săptămâni în Mexic din cauza caniculei, având în vedere că temperaturile au ajuns aproape până la 50 de grade Celsius în unele zone ale țării, a transmis, joi, Ministerul Sănătății.

Mai multe decese din cauza căldurii decât anul trecut

Un val de căldură care a durat in Mexic trei săptămâni a încercat rețeaua de energie din cauza cererii record, iar autoritățile au suspendat cursurile în unele zone și mulți mexicani nu au mai reușit să facă față căldurii, conform news.ro.

Peste două treimi din decese au survenit în săptămâna 18-24 iunie, restul în săptămâna trecută, a menționat ministerul într-un raport referitor la temperaturile extreme. În aceeași perioadă a anului trecut a fost înregistrat doar un singur deces provocat de caniculă.

Decese cauzate de accident vascular sau deshidratare

Majoritatea deceselor au fost cauzate de un accident vascular cerebral provocat de căldură, iar câteva s-au produs din cauza deshidratării. Circa 64% dintre decese au avut loc în nordul statului Nuevo Leon, la graniță cu Texas. Cele mai multe au fost înregistrate în statele vecine Tamaulipas şi Veracruz de pe coasta Golfului.
În ultimele zile, temperaturile au scăzut pentru că s-au înregistrat precipitații care erau foarte necesare.
Totuși, unele state din nordul Mexicului încă se confruntă cu valori ridicate. În statul Sonora, oraşul Aconchi temperatura a ajuns, miercuri, la 49 de grade Celsius.

blank