IT&C, Stiri

“Cel mai rapid” smartphone

Un start-up chinezesc a reuşit să depăşească pe piața locală compania Apple

xiaomi_miphone_3_30475400Un start-up chinezesc, Xiaomi, a reuşit să depăşească pe piața locală compania Apple în ceea ce priveste vânzarile de smartphone-uri și vrea acum să adâncească mai mult această distanţă, lănsând pe piaţă primul televizor “inteligent” pe platforma Android cu acces la Internet și un nou “cel mai rapid” smartphone.

Xiaomi va lansa în octombrie primul televizor ” inteligent ” (Smart TV), care, potrivit Bloomberg, va fi un dispozitiv cu un ecran de 47 inch pe platforma Android, cu conexiune la internet. Cel mai important aspect este însă că acesta va fi chinezesc de ieftin: conformCEO Xiaomi, Lei Jun, costul acestui device va fi de 490 dolari.

În plus, compania a prezentat noul său telefon mobil Xiaomi MiPhone 3, care in funcție de rețea va veni în versiuni cu procesor Snapdragon și Tegra 4, urmând să fie cel mai rapid smartphone din lume, promite Lei Jun. În China, telefonul va costa 327 dolari pentru versiunea cu 16 GB de memorie flash și 408 dolari – cu 64 GB. Toate aparatele vor avea ecran de 5 inch (1080p) şi o cameră de 13 megapixeli.