IT&C, Stiri

Cel mai bun browser de internet pentru Android

android_facebook_63140400

1Browser-ul de Internet este cea mai importantă aplicație de pe telefonul nostru mobil sau tabletă, deoarece o slabă performanță a browser-ului va putea transforma experiența navigării pe Internet într-un coșmar.

Chrome – este cel mai bun browser potrivt petru persoanele care navighează foarte mult pe Internet, pe pagini noi. Chrome este și cel mai răspândit browser printre utilizatorii de gadgeturi cu Android. O pagină de Internet se încarcă cel mai rapid pentru prima dată pe telefon într-un timp de 2.55 secunde. Un alt avantaj al acestui browser este că, dacă îl folosești și pe calculatorul de acasă sau laptop, browser-ul va face o sincronizare a informațiilor. Oferă posibilitatea deschiderii unui număr nelimitat de tab-uri.

Naked Pro – a câștigat bătălia browserelor pentru Android la capitolul legat de viteză a paginilor încărcate în trecut, cu o viteză de 1.58 secunde. La polul opus, se situează browserul Firefox, cu o viteză de încărcare a paginii de 3.34 secunde. Totodată, browserul Naked Pro dovedește cea mai înaltă funcționalitate în cazul în care ai cinci tab-uri deschise, cu un consum de memorie de 117.233 MB. Naked Pro te scutește și de reclamele enervante și de alte moduri nedorite. Permite deschiderea unui număr nelimitat de tab-uri.

Next – este cel mai potrivit browser pentru cei care au multe informații și aplicații pe telefon. Are un consum redus de memorie atunci când nu este utilizat, 51.7 MB. Printre avantajele sale, se găsește și un cititor RSS încorporat. Un mare dezavantaj este că nu poate reda fișierele video în Flash.

Opera – se situează, în general, la mijlocul clasamentului după criteriile analizate, fiind totuși un browser extrem de utilizat. Avantajele sale fiind, o viteză mai bună comparativ cu alte browsere, faptul că blochează pop-up-urile și că are un manager de descărcări foarte eficient. Oferă posibilitatea sincronizării informațiilor cu calculatorul/laptop-ul tău, și dispune de modul offroad, care ajută la comprimarea traficului pentru a reduce costurile și timpii de încărcare.

Firefox – este cel mai potrivit browser pentru utilizatorii care țin foarte mult să-și protejeze intimitatea. Asta dacă sunt de acord să suporte dezavantajul unei încărcări mai lente a paginilor. Firefox garantează faptul că utilizatorii nu vor fi urmăriți pe Internet. Firefox este sărac în servicii adiționale și nu este indicat persoanelor creative care vor să iasă în evidență.