Actualitate, Stiri

Cel mai bogat om din România încă are probleme cu justiţia

Nou termen în dosarul „Mită la PSD”

justitie_300x225_51914700_32716700

Judecătoria Sectorului 1 reia miercuri discutarea dosarului „Mită la PSD”, în care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție în legătură cu campania electorală a PSD din 2009.

Mircea Geoană a fost audiat pe 15 mai în dosarul în care Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost trimiși în judecată în legătură cu finanțarea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009, potrivit agerpres.ro.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care este și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, este acuzat de folosirea influenței autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

 

blank