Economic, Stiri

Cel mai BOGAT om din Arabia Saudită a făcut o investiţie URIAŞĂ în România. “Averea se ridică la 22 de MILIARDE de dolari”

Fiul printului Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudita, a cumparat 50% dintre actiunile companiei romanesti Arcadia Engineering, care dezvolta proiecte in domeniul constructiilor, potrivit arabianbusinesss.com, citat de Mediafax.

cel-mai-bogat-om-din-arabia-saudita-a-facut-o-investitie-uriasa-in-romania-averea-se-ridica-la-22-285295

Printul Khaled bin Alwaleed, care detine fondul de investitii KBW, este fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudita, cu o avere estimata la 21,7 miliarde de euro, potrivit Forbes.
 

In urma achizitiei realizate de KBW, printul Khaled bin Alwaleed a devenit noul presedinte al companiei Arcadia.
 

Florin Nistor Chinole, unul dintre fondatorii Arcadia, a participat alaturi de printul Khaled bin Alwaleed la ceremonia in cadrul careia s-a incheiat tranzactia.
 

Arcadia urmareste extinderea in Orinetul Mijlociu si America de Sud in domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanta si administrarea de proiecte in industria prelucratoare si constructii.
 

Preluarea a 50% dintre actiunile Arcadia reprezinta a doua achizitie realizata de fondul KBW in Europa in acest an, dupa cumpararea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.