Dzhambulat Khatokhov a intrat în Guinness World Records în 2003, pe vremea când avea patru ani. “Cel mai greu copil din lume” a murit pe 29 decembrie 2020.

Avea doar 21 de ani, iar într-o filmare realizată în iulie 2019 coborase de la 194 de kilograme la 172,5 după trei luni de antrenament.

“Cel mai greu copil din lume” a murit la 21 de ani. “Copilul meu nu este bolnav, este unic”
La vârsta de doi ani, Dzhambulat Khatokhov cântărea deja 34 de kilograme, ani la care copiii au între 10 şi 15,5 kilograme. Iar la 13 ani greutatea sportivului rus ajunsese la 180 de kilograme.
greu copil din lume a încetat din viață
Practica sumo şi wrestling şi devenise arbitru de sumo.

La 7 ani, când avea 101,5 kilograme, i-a fost dedicat un reportaj TV, intitulat World Bigest Boy (Cel mai mare copil din lume). “Copilul meu nu este bolnav, este unic. Dacă alţii gândesc altfel, asta depinde de ei”, declara mama copilului, Nelya, care nu avea nicio problemă cu greutatea fiului său.

Betal Gubzhev, cel care conduce federaţia de sumo din sudul regiunii Kabardino-Balkaria din Rusia, a fost cel care a anunțat decesul lui Khatokhov, marți, într-o postare pe Instagram. Nu a scris nimic despre cauza morţii, dar în ultima perioadă avusese probleme cu rinichii.

Ultima postare pe Instagram a fostului sportiv datează din februarie 2020, când a arbitrat la un concurs de sumo pentru copii.