IT&C, Stiri

Ceasul Microsoft va măsura şi ritmul cardiac

Gadgetul va avea o autonomie de două zile

 Microsoft Smartwatch

Microsoft se alaturi producatorilor de gadgeturi inteligente si planuieste sa scoata pe piata un smartwach, compatibil cu platformele Windows Phone, iOS si Android.

Dupa Apple si Samsung, un alt mare producator intra pe piata ceasurilor inteligente. Noul Smartwach Microsoft va putea sa monitorizeze pulsul in permanenta si va oferi o autonomie de doua zile, scrie Mashable, care citeaza Forbes.

Conform unor surse Forbes apropiate companiei, noul ceas se va baza pe tehnologia utilizata in acest moment de Xbox Kinect pentru a putea sa monitorizeze bataile inimii posesorului in permanenta.

Microsoft nu a dorit sa comenteze informatia, insa un brevet acordat recent indica faptul ca americanii ar putea lucra la un astfel de gadget. Respectivul patent infatiseaza un ceas inteligent cu senzor de monitorizare cardiaca si senzori de fitness.

Noutatile Microsoft vin la o zi dupa ce Samsung si-a anuntat planurile pentru Simband, o bratara de fitness capabila sa monitorizeze continuu rata batailor inimii posesorului ei.