Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis luni ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.
Marian Vanghelie s-a prezentat luni în instanţă şi a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susţinând că urmează să devină tată (Oana Niculescu Mizil, actuala sa iubita, urmeaza sa aduca pe lume o fetita la sfarsitul acestei luni) şi că vrea ca totul „să reintre într-o stare de normalitate”.
Tot acum, Vanghelie a declarat că acuzaţiile din dosarul său reprezintă „o poveste”. „Mi-a spus un avocat care a fost şi procuror. Mi-a spus că este ca şi dosarul lui Ceauşescu, a fost la fel. Înţelegeţi?”, le-a spus Vanghelie jurnaliştilor, la ieşirea din tribunal. Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru, toţi sub control judiciar.
Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).
Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei), scrie agerpres.ro.