Te-ai întrebat vreodată care este cea mai lungă cursă pe care avioanele o străbat în mod regulat? În caz că da, află că răspunsul este Sydney – Dallas. Distanţa dintre aceste două oraşe este de 13.800 de kilometri şi este parcursă în aproximativ 15 ore.

AUSTRALIA-AIRLINE-QANTAS-LOGO

De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, Qantas Airways, o companie aeriană care asigură zboruri pe această rută, a hotărât să pluseze la capitolul recorduri. Începând cu ultimele zile ale lunii septembrie, avioanele care vor asigura transportul aerian de la Sydney la Dallas (şi invers) vor fi două modele Airbus A380 super-jumbo, cel mai mare avion destinat pasagerilor din lume.

Pentru a putea asigura zborul pe această rută, Airbus A380 are un rezervor de 323.000 de litri, ceea ce înseamnă că un “plin” costă aproximativ 250.000 de dolari (da, ai citit bine, un sfert de milion). Avionul are o capacitate de 484 de pasageri: 14 locuri la first class, 64 la business class, 35 la premium economy class şi 371 la economy class. În comparaţie, Boeing 747-400, avionul care asigura până acum transportul pe ruta Sydney – Dallas, avea “doar” 364 locuri, cu aproape 25% mai puţine.

Citeste si...
Pasagerii aflați la bordul unui avion, ce a aterizat de urgentă la Moscova, au trăit clipe de panică