Emiratul Dubai tocmai a înregistrat săptămâna aceasta un nou record mondial. Este vorba despre cea mai adâncă piscină din lume, iar Academia Recordurilor Guinness s-a și grăbit să omologheze acest record.

De ceva vreme, acest emirat din Golful Persic caută să atragă noi turişti, segment puternic lovit în 2020 și 2021 de pandemia Covid0-19.

Cât costă o oră la cea mai adâncă piscină din lume, Deep Dive Dubai

Cu porţile larg deschise vizitatorilor din lumea întreagă, Dubai pune la dispoziţie în mod regulat turiștilor noi atracţii faraonice. Despre zgârie-norii şi insulele artificiale construite acolo nici nu mai are rost să pomenim.

„Este o piscină de 60 de metri adâncime, cu 15 metri mai adâncă decât orice altă piscină din lume şi de două ori mai mare”, a declarat Jarrod Jablonski, directorul Deep Dive Dubai, care administrează proiectul. Piscina s-a deschis publicului miercuri, 7 iulie, și „are drept temă un oraş scufundat”. Este umplută cu 14,6 milioane de litri de apă, echivalentul a şase bazine olimpice. Deep Dive Dubai găzduieşte două habitate subacvatice. Scafandrii pot explora adâncurile unui oraş pierdut, dar reconstruit sub ape, plin de obiecte din viaţa de zi cu zi şi acoperit cu vegetaţie luxuriantă.

O sesiune de o oră la piscină costă între 500 şi 1.500 de dirhami. În bani europeni, asta înseamnă între 115 – 345 de euro.