Actualitate, Featured

Ce vor, de fapt, cei aflați în spatele virulentului Cumpănașu

Care sunt obiectivele reale pentru care Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a fost scos la înaintare? Se spune că pentru alegerile prezidențiale de pe 10 noiembrie 2019, dar ținta este, însă, mult mai departe.

În fiecare an, câte 2 miloane de români vor primi banii timp de 10 ani

Cei 20.000 euro merg direct către investiţia pe care o faceţi.

Fiecare cetăţean român (care are dreptul să primească banii) se poate asocia cu un alt cetăţean (…)

Cei care nu cred în acest proiect vor completa un formular prin care renunţă la bani.”

Mai țineți minte această lege? Nu? E de înțeles. Nu a intrat niciodată în vigoare. A fost propusă la televizor, seară de seară, vreo doi ani, de defunctul Partid al Poporului – Dan Diaconescu și a rămas doar în faza de proiect.

Cu toate astea, ar merita să vă reamintiți de ea. Pentru că a contribuit la scorul de 10% obținut de ”partidul OTV” la alegerile locale din 2012. Rezultat care a făcut din formațiunea de garsonieră a lui Diaconescu a treia forță politică a țării, la doar 5% distanță de partidul situat pe locul secund – PDL.

”Legea pentru acordarea celor 20.000 de euro” nu a fost singura producție fantasmagorică marca OTV – PP-DD. A mai fost și ”Legea pentru recuperarea averilor țării.” Cum suna legea? Fermecător de simplu: ”Articolul 1: Luăm înapoi Petrom – OMV de la austrieci; Aurul de la canadieni; Romtelecom de la greci; Băncile de la austrieci; Sidex de la indieni; Gazele de la GDF şi EON; Curentul electric de la ENEL; Apa de la francezi.”

Poate vă vine să râdeți, dar a fost și promisiunea că va da 30.000 de euro pentru fiecare vot, reafirmată de creatorul PP-DD în fiecare deplasare electorală. Ce găleți, ce zahăr, ulei și făină?! 30.000 de euro pentru un vot! Și în loc să fie huiduit de amărâții pe care îi mințea în față, i se pupau mâinile pe ulițele României ”profunde.” Așa a luat PP-DD 14% la alegerile parlamentare, cu doar 2,5% în urma locului 2, ocupat de ARD.

De ce dezgropăm morții (vorba vine, Dan Diaconescu este bine mersi, liber și se bucură în continuare de agoniseala strânsă cu televiziunea-tomberon: vilă, Rolls-Royce și iaht)? Pentru că la Caracal, orașul care ni l-a dat pe Dan Diaconescu, s-a născut și o dramă din care se înfruptă acum Alexandru Cumpănașu, cel care aspiră să devină noul Dan Diaconescu.

Aparent, doar punctul de plecare este același. Geografic, dar și conceptual. Moartea Elodiei i-a oferit lui Dan Diaconescu o trambulină mediatică de proporții și i-a permis să pozeze în erou justițiar, după cum moartea Alexandrei Măceșanu este exploatată de Cumpănașu pentru a replica succesul de acum 7 ani al patronului OTV.

Chiar și cinismul cu care aspirantul de azi la președinție refuză să admită moartea Alexandrei își are resortul în dorința de a prelungi, în ciuda evidențelor, suspansul pe care îl generează ”căutarea” ei pentru aceeași categorie de oameni care aștepta cu sufletul la gură și găsirea Elodiei. Audiențele ieșite din comun generate de spectacolul grotesc al căutării victimei polițistului Cioacă, pus în scenă de Diaconescu, le vânează și Cumpănașu.

blank