Actualitate, Stirea Zilei

Ce veste l-a bulversat pe Cristian Cioacă, aflat în arest?

Ce veste l-a bulversat pe Cristian Cioacă, aflat în arest?

Cristian CioacăAstăzi s-a stabilit în ce zi se va judeca contestaţia fostului poliţist Cioacă în cazul condamnării la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă şi-a folosit dreptul şi a atacat cu apel decizia Tribunalului Argeş prin care era condamnat la 22 de ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de uciderea Elodiei. Instanţa Curţii de Apel Piteşti a înregistrat dosarul şi a stabilit primul termen de judecată în 3 octombrie.

Instanţa l-a găsit vinovat pentru omor şi profanare de morminte şi l-a condamnat la 22 de ani de închisoare. În plus, Cioacă trebuie să plătească familiei Ghinescu şi fiului său, Patrick, despăgubiri morale de 250.000 de euro, precum şi 135.000 de lei cheltuieli de judecată.

În motivarea sentinţei judecătorul Gheorghe Neacşu a arătat că probele demonstrează că fostul om al legii şi-a ucis soţia, a tranşat cadavrul, după care l-a ascuns într-un loc necunoscut.

“Atitudinea nesinceră a acestuia rezultă inclusiv din proba administrată la urmărirea penală cu testul poligraf, din refuzul inculpatului de a efectua o nouă testare de acest fel şi din comunicarea telefonică făcută martorei M.C., când inculpatul i-a spus acesteia că la cercetarea la faţa locului s-au găsit urme de sânge în locuinţă şi urmează să se găsească astfel de urme şi în autoturism. Din actele şi lucrările dosarului, rezultă astfel vinovăţia inculpatului în ce priveşte săvârşirea celor două infracţiuni”, a scris judecătorul în motivarea deciziei de condamnare la 22 de ani de închisoare a lui Cioacă.

Magistratul a precizat că faptele săvârşite de Cristian Cioacă prezintă un grad de pericol social ridicat, iar urmările produse sunt foarte grave, “constând în suprimarea vieţii, dezmembrarea şi ascunderea cadavrului”.

Decizia Tribunalului Argeş a fost atacată cu apel atât de Cristian Cioacă şi de procurori, cât şi de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar.