Perioada în care temperaturile coboară sub zero grade, drumurile sunt mereu umede sau chiar acoperite de zăpadă este una dificilă pentru orice șofer. Lunile de iarnă reprezintă o provocare și un test, însă nu doar șoferii sunt supuși încercărilor, ci și autoturismele. Tocmai de aceea, este necesar să fii mereu vigilent și să iei în calcul vizite regulate la un service auto, pentru a te asigura că mașina ta face față condițiilor vitrege.  Mulți șoferi au impresia că vizitele la mecanicii auto specializați trebuie efectuate doar în cazul apariției problemelor.

Acest lucru este cum nu se poate mai fals, deoarece problemele ce pot apărea la orice autoturism în timpul iernii pot fi unele grave. Iar dacă mașina ta nu mai pornește, poate fi dificil să rezolvi situația fără multe complicații. Firește, mai bine previi decât să tratezi. În funcție și de experiența pe care o ai cu autoturismul tău, dar și de semnalele pe care ți le-a transmis în anii precedenți de utilizare, te poți aștepta la un anumit specific al problemelor pe care le poți întâmpina. Iată care sunt cele mai importante trei lucruri de al căror bun mers trebuie să te asiguri pe parcursul sezonului rece.

 

  1. Verifică acumulatorul la un service auto

De câte ori nu ai auzit despre mașini a căror baterie a cedat de la frig? Durata de viața a oricărui acumulator auto este una limitată la 3-4 ani, în cazurile fericite. Temperaturile scăzute au, însă, un impact negativ puternic asupra modului în care funcționează acumulatorul unei mașini, care se poate defecta prematur. Tocmai de aceea, având în vedere durata destul de întinsă a sezonului rece din România, este recomandat să verifici din când în când modul în care acumulatorul face față temperaturilor reduse. O vizită la un service auto precum Cars Inv te poate scuti de neplăcerea de a-ți da seama că, din senin, mașina ta nu mai poate fi pornită pentru că bateria s-a defectat.

 

  1. Sistemul de amortizare

Amortizoarele mașinii sunt printre piesele care au o misiune foarte dificilă pe parcursul iernii. Situația precară a drumurilor, afectate puternic și ele de temperaturile reduse, dar și de precipitațiile din timpul sezonului rece, supune amortizoarele unui efort intens. Acestea pot ajunge să se defecteze mai devreme decât te așteptai. Chiar dacă, de cele mai multe ori, recomandarea mecanicilor este ca amortizoarele să fie verificate la fiecare 20.000 de kilometri parcurși, pe timpul iernii trebuie să fii puțin mai precaut. Este necesar să vizitezi un service auto pentru a te asigura că sistemul de amortizare este în parametri optimi, deoarece defectarea lui poate conduce la diminuarea stabilității autoturismului. Acest lucru presupune un grad ridicat de pericol la fiecare drum efectuat.

 

  1. Repară aspectul exterior al autoturismului la un service auto

Deși poate părea un aspect superficial, exteriorul mașinii trebuie și el protejat pe timp de iarnă. Sarea de pe drumuri, diferitele obstacole ieșite în cale sau gheața depusă la nivelul caroseriei ar putea provoca zgârieturi sau, în timp, apariția ruginei. Este necesar să verifici constant situația caroseriei și să de adaptezi din mers la situație. Un service auto de calitate va sesiza toate problemele apărute și le va remedia imediat, în așa fel încât ele să nu se agraveze.

Așadar, pericolele la care este supusă mașina ta în timpul iernii nu sunt unele de neglijat. Pentru a te asigura că autoturismul funcționează mereu la parametri optimi, este necesar să verifici regulat situația la un service auto.