Daniel Baciu
Social

Ce trebuie să știe românii despre vârsta de pensionare / Anunțul lui Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a adus lămuriri vizavi de cât vor trebui să muncească românii pentru a se încadra în vârsta de pensionare, notează Antena 3.

Acesta a oferit și răspuns la întrebarea multora, referitoare la obținerea unor facilități financiare în contextul în care aleg să muncească mai mult, până la vârsta de 70 de ani.

Când se vor putea pensiona românii

„Asta (n.r. pensionarea opțională la 70 de ani) va fi reglementată în noua lege a pensiilor. În momentul de faţă vârsta standard de pensionare în România este 65 de ani.

Nu cred că se urmărește ca aceasta vârstă să crească decât opțional. Este şi prevedere în momentul asta în codul administrativ”, a declarat Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii.

„Se încearcă o eșalonare a vârstei de pensionare”

Daniel Baciu a comentat și despre uniformizarea vârstei de pensionare a femeilor la 65 de ani, până în anul 2035.

„Se încarcă o eșalonare a vârstei de pensionare. Dacă se va hotărî lucrul acesta, se va face eșalonat, creșterea să fie foarte lină şi să nu afecteze într-un mod frontal anumite categorii de pensionare”, a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

blank