Necenzurat, Stiri

Ce trebuie să ştie orice femeie despre sex

Sfaturi pentru o viata sexuala implinita? Se pare că femeia modernă şi educată mai are temeri si subiecte pe care nu indrazneste sa le discute…

 femei sex

 In Marea Britanie, Mel Agace si Suzi Godson au reputatia unor adevarate experte in ale sexului. Iar asta nu-i un lucru foarte usor intr-o societate in care, de la flower power incoace, liberalismul sexual nu se practica, ci se respira. Cu toate acestea, expertele s-au vazut nevoite sa recunoasca faptul ca mai exista câte ceva ce nu se stie si, mai ales, nu se discuta. Intr-o lume in care informatia circula liber, când vine vorba despre sex, legendele si „stiinta de colt de strada“ sunt cele care primeaza. Oamenii „se instruiesc“ mai degraba privind filme porno decât apelând la surse autorizate. Iar rezultatul este o falsa cunoastere si nenumarate motive de complexe si frustrari. Drept care cele doua au deschis o pagina de web pentru discutii pe teme de sex. Anonimatul retelei a dat rezultate si, in cele din urma, dupa „conversatii“ cu mai mult de 10 mii de subiecti, Mel si Suzi au putut stabili un top al celor mai mari dileme privind sexualitatea cu care se confrunta femeia zilelor noastre. Exercitiul nu este unul de divertisment si implicatiile trec dincolo de simpla statistica. Pentru ca acestea sunt probleme care, tocmai fiindca nu se discuta, pot distruge multe relatii care, altfel, ar fi ireprosabile. Asa ca Mel Agace si Suzi Gordon, dupa ce au constatat care sunt intrebarile, au cautat raspunsurile.

 Care este diferenta dintre orgasmul clitoridian si cel vaginal?

 Clitorisul – situat intre labii, in partea de sus a vulvei – este singurul organ al omului dedicat exclusiv placerii. Aici exista 8.000 de terminatii nervoase, adica de doua ori mai multe decât in penis. Datorita sensibilitatii extreme, stimularea lui, indiferent de modalitatea in care e facuta, este forma cea mai rapida si mai usoara de a aduce o femeie la orgasm. Orgasmul vaginal este cu mult mai greu de obtinut si, in principiu, are doua conditii prealabile: trebuie sa fii perfect umectata (ceea ce presupune cam 20 de minute de stimulare clitoridiana) inainte de penetrare si trebuie sa folosesti o pozitie care sa produca o presiune… tot asupra clitorisului. Senzatia rezultanta ar trebui sa fie mult mai adânca, mult mai deplina, mult mai larg difuzata intern, mult mai… orice vrei tu, prin comparatie cu „gâdiliciul“ superficial al orgasmului clitoridian, extern.

 Este posibil ca si femeia sa ejaculeze?

 Intrebarea se refera la un fluid clar, aproape transparent, pe care unele femei il elimina prin uretra in timpul orgasmului. De obicei, acest lucru este asociat cu stimularea celebrului punct G si este mai probabil sa apara la femeile cu un tonus foarte bun al musculaturii pelviene. Obtinerea „ejacularii feminine“ cere multa stimulare prealabila, si interna si externa, iar rezultatul, cel putin din punct de vedere cantitativ, poate varia extraordinar de mult de la o femeie la alta. Ca si urina, acest lichid trece prin uretra, asa ca exista o intreaga controversa daca e vorba chiar de urina sau de un lichid asemanator celui ejaculat de barbati. Testele clinice au demonstrat ca, prin compozitie, el e total diferit de urina. Dincolo de asta, insa, sursa lui e extrem de greu de identificat, pentru ca uretra este inconjurata de o multime de glande si inca nu se stie care e raspunzatoare de intreaga poveste.

 shutterstock-65001049

Am tot auzit vorbindu-se despre el, dar chiar exista punctul G?

 Mel si Suzi cred in existenta punctului G, dar, in realitate, acesta este un subiect de vesnice controverse intre medici. In principiu, el a fost descoperit in 1950 de catre Ernst Gräfenberg, care a remarcat ca, in interiorul vaginului, in partea frontala, exista o zona care reactioneaza foarte puternic la stimularea sexuala. Aceasta reactie este asociata cu eliminarea unor fluide in timpul orgasmului, lucru despre care am vorbit ceva mai devreme. Cu toate acestea, The American Journal of Obstetrics and Gynecology scria ca punctul G este un fel de OZN al ginecologilor: „toata lumea l-a cautat, s-a discutat enorm despre el, dar existenta lui nu a fost verificata cu mijloace obiective“. Daca vrei sa verifici in ce masura esti „dotata“ cu un astfel de loc al placerii absolute, exista o procedura aproape clinica pentru asta: odata bine umectata, introdu doua degete in vagin si pipaie zona corespondenta din spatele buricului. Daca gasesti o portiune mai sensibila decit restul, stimuleaz-o prin presiuni ritmice si ferme. Daca e G, raspunsul va veni imediat si… din plin. Bineinteles ca toata povestea e si mai placuta daca o face altcineva, nu tu. Lipsa de informatie, ca si miturile sexuale de tot felul au transformat punctul G intr-un „must-have“ al trend-urilor sexuale. Asta indiferent de faptul ca miile de pozitii si proceduri inventate pentru stimularea lui sunt, de foarte multe ori, complet lipsite de orice efect. De cealalta parte exista mii de femei care traiesc orgasme de tip punctul G, timp de ani de zile, fara sa le treaca vreodata prin cap ca ar trebui sa le puna o eticheta cu o anume litera. Ideea e ca nu-i nimic rau daca incerci sa folosesti ipoteticul punct G, numai sa nu-l transformi intr-un Sfânt Graal al sexului si sa uiti ca mai exista o multime de alte lucruri placute pe lume. O multime!

 Cum pot face ca prietenul meu sa nu-si piarda erectia in timp ce-si pune prezervativul?

 Uf! Neplacuta chestie, nu? Taman când sa treci la lucruri adevarate, toata distractia se duce de râpa din cauza unui balonas de cauciuc. Pai, ideea e sa faceti din acest moment o parte a distractiei si nu o pauza utilitara. Psihologic vorbind, o atitudine de genul „Uite-l ce haios e asa cu gluguta!“ destinde atmosfera si alunga inhibitiile. Dincolo de asta, nu-l lasa sa si-l puna… pune-i-l! Cea mai eficienta metoda e sa folosesti gura pentru asta. Sfat: cumparati prezervative cu arome, celelalte au gusturi cam stranii. In rest, simpla imagine a ceea ce se intâmpla il va face sa devina cel mai teribil armasar pe care l-ai visat vreodata.

blank