Sport, Stiri

Ce suma COLOSALA a intrat in buzunarele lui Gigi Becali!

Gigi Becali a dat lovitura in ultimii doi ani. Patronul Stelei a castigat putin peste 52 de milioane de euro din fotbal, Steaua devenind, in ultimii ani, cea mai importanta afacere pentru latifundiarul din Pipera.

becali

Pentru Gigi Becali, Steaua este cea mai rentabila afacere pentru Gigi Becali dupa explozia imobiliara. Clubul cu cei mai multi suporteri din Romania i-a adus latifundiarului din Pipera castiguri enorme, in ultimii ani profitul patronului a fost unul considerabil. CANCAN.ro a aflat suma colosala care a intrat in clubul din Ghencea si mai apoi in buzunarele lui Gigi, in ultimii doi ani. “Gigi a dat lovitura. A facut performanta, a intrat in Champions League, a adus lume la stadion, a vandut jucatori si s-a umplut de bani. In ultimele doua se sezoane a incasat un pic peste 50 de milioane de euro!”, a spus un om din anturajul finantatorului formatiei din Ghencea!

Dar cum a reusit Becali sa incaseze o astfel de suma intr-un fotbal aflat de cativa ani in lichidare de stoc. A fost vorba de o combinatie de factori pe care patronul ros-albastrilor a speculat-o perfect. In primul rand, in ultimii doi ani, Steaua a avut din nou performanta si a reusit sa castige doua titluri. De aici au intrat 7 milioane de euro din drepturile tv, campioana fiind echipa care ia cel mai mult. Apoi, sezonul trecut, Steaua a reusit sa se califice in grupele Champions League si sa obtina aproximativ 9 milioane de euro pentru aceasta performanta (fara bonificatiile de performanta oferite de UEFA).

In plus, fiecare meci pe care l-a gazduit campioana Romaniei in grupele UCL a adus un profit din bilete si produsele comercializate la stadion intre 800.000 si un milion de euro! Aici vorbim doar de Champions League, asta pentru ca ros-albastrii au reusit, cu sezon inainte, un parcurs foarte bun si in Europa League, acolo unde au avut un traseu pana in optimi (3 meciuri in grupe “acasa” si alte doua in primavara europeana. In plus, Steaua a jucat si in preliminarii). In aceasta competitie, Steaua a jucat mai mereu cu stadionul aproape plin. Si vorbim de National Arena, cea mai mare arena din Romania (55.000 de locuri). De mentionat ca Steaua are un market pool foarte bun, iar UEFA acorda o suma care poate ajunge chiar si la 4 milioane de euro (fara bonificatiile de performanta) si pentru calificarea in grupele Europa League.

Un al treilea capitol care i-a adus sume considerabile lui Gigi Becali este cel legat de tranferurile de jucatori. Ca un exemplu, trecerea lui Vlad Chiriches la Tottenham a fost cel mai scump transfer al unui fotbalist roman din Romania in strainatate din istorie: 9,5 milioane de euro. Daca mai punem si banii incasati pe Gardos (7 milioane de euro) Rusescu (2,3 milioane de euro), Bourceanu (1,6 milioane euro), Pintilii (2 milioane de euro) marturia sursei CANCAN.ro pare a fi cat se poate de veridica.