Torţionarul Vişinescu se internează în spital! Procurorii Parchetului General au amânat marţi audierea lui Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, după ce acesta i-a anunţat că are probleme de sănătate şi s-a internat în spital.

visinescu1_66036800Vişinescu urma să fie audiat marţi în dosarul în care este acuzat de genocid, însă un avocat al acestuia le-a înmânat procurorilor un bilet de trimitere în spital, astfel că Parchetul a fost nevoit să amâne audierea acestuia.

Pe 3 septembrie, Alexandru Vişinescu a fost fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte pentru săvârşirea infracţiunii de genocid.

Alexandru Vişinescu este urmărit penal pentru genocid, întrucât în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală, a anunţat, pe 3 septembrie, Parchetul ICCJ.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au început urmărirea penală a lui Alexandru Vişinescu pentru genocid, “constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi)”, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.