Actualitate, Stiri

Ce soluţie a găsit torţionarul să scape de procurori?!

Torţionarul Vişinescu se internează în spital! Procurorii Parchetului General au amânat marţi audierea lui Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, după ce acesta i-a anunţat că are probleme de sănătate şi s-a internat în spital.

visinescu1_66036800Vişinescu urma să fie audiat marţi în dosarul în care este acuzat de genocid, însă un avocat al acestuia le-a înmânat procurorilor un bilet de trimitere în spital, astfel că Parchetul a fost nevoit să amâne audierea acestuia.

Pe 3 septembrie, Alexandru Vişinescu a fost fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte pentru săvârşirea infracţiunii de genocid.

Alexandru Vişinescu este urmărit penal pentru genocid, întrucât în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală, a anunţat, pe 3 septembrie, Parchetul ICCJ.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au început urmărirea penală a lui Alexandru Vişinescu pentru genocid, „constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi)”, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

blank